Recepten

Recepten/ De zilte Zeeuwse zaligheden

De Zeeuwse oester wordt gezien als één van de Zeeuwse delicatessen. Door de zeer verfijnde smaak is de Zeeuwse oester dan ook zeer geliefd bij kenners. Beoordeeld op culinaire merites is er beslist geen betere oester dan de platte oesters gekweekt in het Grevelingenmeer. De smaaknuances van deze oesters zijn subliem. Vele gerenommeerde koks weten dan ook de echte Zeeuwse oester te waarderen.

Om een impressie te geven van de mogelijkheden om ons product te presenteren hebben we een aantal recepten op onze website gezet. Met name willen we 2 Michelinsterren kok en familielid Maartje Boudeling (voormalig eigenaar en kok Interscaldes Kruiningen) bedanken voor haar bijdrage aan de recepten.

Naast deze bijzondere recepten kunt u uiteraard ook de oester rauw eten met eventueel peper of citroensap of vinaigrette van wijnazijn en sjalotjes

Voor de liefhebbers van gegratineerde oesters kunnen we aanbevelen de oesters met knoflook en of ui en daarover geraspte kaas in de oven te gratineren. (met cayennepeper en kruidenboter).

Copyright © 2024 | Signify Dark by WEN Themes