Ingrediënten:
24 grote oesters (creuses)
1 dl oesternat
3 blaadjes gelatine
Vers gemalen peper
Citroensap
50 gram gepelde garnalen
8 wulkjes
250 gram verse kokkels
Mierikswortel
100 gram Sevruga kaviaar
2 dl slagroom
Gehakte bieslook
Lamsoren
Bereidingswijze:
- Steek de oesters open en vang het vocht op.
- Zeef en verwarm het oesternat en smelt daarin de voorgeweekte gelatine.
- Breng het vocht op smaak met citroensap en laat het in de koelkast volledig opstijven tot gelei.
- Sla de slagroom op en breng die op smaak met geraspte mierikswortel, peper en zout. Hak de gelei in stukjes, houd 2 eetlepels apart en verdeel de rest over de borden.
- Leg er per bord 5 oesters bij, maal er grove peper over en leg een schepje kaviaar op elke oester.
- Snij de overige 4 oesters, kokkels en de wulkjes in stukjes en meng ze met garnalen en de achter gehouden gelei.
- Verdeel dit in 4 kleine schelphelften, zet ze met lamsoren eronder tussen de oesters op de borden en strooi er wat gesnipperde bieslook over.