Zeeuwse wilde oesters in de geheimen van de zee

Ingrediënten:


24 grote oesters (creuses)
1 dl oesternat
3 blaadjes gelatine
Vers gemalen peper
Citroensap
50 gram gepelde garnalen
8 wulkjes
250 gram verse kokkels
Mierikswortel
100 gram Sevruga kaviaar
2 dl slagroom
Gehakte bieslook
Lamsoren

Bereidingswijze:

  1. Steek de oesters open en vang het vocht op.
  2. Zeef en verwarm het oesternat en smelt daarin de voorgeweekte gelatine.
  3. Breng het vocht op smaak met citroensap en laat het in de koelkast volledig opstijven tot gelei.
  4. Sla de slagroom op en breng die op smaak met geraspte mierikswortel, peper en zout. Hak de gelei in stukjes, houd 2 eetlepels apart en verdeel de rest over de borden.
  5. Leg er per bord 5 oesters bij, maal er grove peper over en leg een schepje kaviaar op elke oester.
  6. Snij de overige 4 oesters, kokkels en de wulkjes in stukjes en meng ze met garnalen en de achter gehouden gelei.
  7. Verdeel dit in 4 kleine schelphelften, zet ze met lamsoren eronder tussen de oesters op de borden en strooi er wat gesnipperde bieslook over.
Copyright © 2024 | Signify Dark by WEN Themes