Platte oesters in witte wijnsaus op een bedje van spinazie

Ingrediënten:


24 Platte Zeeuwse oesters
100 gr. Spinazie
Olijfolie
1 teentje knoflook
Peper en zout
1 Tomaat
Wittewijnsaus
Platte peterselie-
1 fijngehakt sjalotje

Bereiding:

  1. Pel de tomaten en snijdt deze in blokjes.
  2. Het sjalot versnipperen en aanbakken in boter.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en naar smaak peper en zout
  4. Haal de steeltjes van de spinazie en wok deze in olijfolie met peper zout en een teentje geperste knoflook
  5. Steek de oesters open met een oestermes en haal ze uit de schelp. (vang het oestervocht op). Verwarm de schelpen voor in de oven op 100 graden.
  6. Wittewijnsaus bereiden:
  7. 2 dl room, 10 cl witte wijn en het oestervocht tot sausdikte inkoken. Voeg een teentje geperste knoflook en peper toe. Haal de saus van het vuur en voeg de tomaat en het gehakte sjalotje toe.
  8. Leg in de oesterschelpen de gebakken spinazie. Leg de rauwe oesters terug in de schelp en lepel de wijnsaus erover. Plaats de schelpen onder de gril en laat ze lichtjes gratineren.
Copyright © 2024 | Signify Dark by WEN Themes